Sadevesijärjestelmä

Sadevesijärjestelmä (vesikourut ja rännit)

Valmistamme korkealaatuiset saumattomat vesikourut määrämittaisiksi omilla tehdasautoillamme suoraan paikan päällä kohteessasi. Ota yhteyttä kattomestariimme ja pyydä tarjous kohteesi sadevesijärjestelmän ratkaisun osalta!

Vesikouruista ja ränneistä muodostuva sadevesijärjestelmä on kiinteistön kuntoa ylläpitävä ratkaisu, jolla suojataan rakennusta ja sen ympäristöä kastumiselta. Kourujen ja rännien avulla vesikaton sade- ja sulamisvesi ohjataan pois hallitusta ennalta määrättyyn vedenkeräyspisteeseen. Kestävin ratkaisu sadevesijärjestelmän uusimisen suhteen saadaan uusimalla räystästöiden yhteydessä vesikourun takana sijaitseva otsa- ja räystäslaudoitus.

Peltisepäntyönä erikoistyökaluilla pystymme valmistamaan myös perinteiset jalkarännit sekä uusimaan mm. vanhat piilokourut, joita aikoinaan on rakennuksiin rakennettu.

Saumaton vesikouru (pyöreä ja kantikas)

Tehdasautoissamme on kourukoneet, joilla pystymme valmistamaan tuplapinnoitetusta teräspeltilevystä erittäin korkealaatuiset kourut. Olemme vuosikymmenten saatossa hoitaneet tuhansia ja taas tuhansia kohteita sadevesijärjestelmien osalta, ja töille olemme aina myöntäneet kattavat takuut – joten meihin voit luottaa.

Vesikourujemme profiileina ovat pyöreä (ns. puolipyöreä) ja kantikas. Puolipyöreä vesikouru on jo nykypäivänä suositumpaa, kuin perinteinen kantikas kouru (ns. jenkkikouru) – jota käytetään ihan globaalilla tasolla, jopa Yhdysvalloissa saakka. Valtavaa eroa näiden välillä ei kuitenkaan ole, muuten kuin esteettisesti. Puolipyöreät kourut tosin joudattavat hieman paremmin kouruun kertyneitä, sinne kuulumattomia orgaanisia jätteitä.

Saumaton vesikouru on aina parempi ratkaisu, kuin valmiista kourupaloista koottu jatko- ja liitoskappaleinen ratkaisu. Saumattoman kourun avulla vältyt mahdollisilta vuotavilta jatko-/liitoskappaleilta sekä työt sujuvat joutuisammin. Lisäksi puhdistustyöt sujuvat nopeammin, kun roskat eivät jää kiinni liitoskappaleisiin.

Jalkarännit – Piilokourut – Erikoiskourut

Peltisepäntyönä suoritettavat jalkarännit soveltuvat perinteiselle konesaumakatolle. Jalkarännillä sadevesi ohjataan jo kattolappeelta vedenkerääjäsuppiloon, joista vesi juoksee alas syöksytorvia pitkin. Tällöin varsinaista räystäsvesikourua ei tarvita. Jalkaränneillä saavutetaan rakennukseen arvokasta perinteikkyyden tunnetta ja vanhan ajan arvoa.

Piilo- ja erikoiskourut pystymme valmistamaan peltisepän verstastiloissamme kohteesi mukaisesti. Näitä saatetaan tarvita erityisesti vanhempien kohteiden korjaustöiden yhteydessä.

Räystästyöt | Sadevesijärjestelmät | Vesikourut | Rännit | Jalkarännit | Piilokourut | Syöksytorvet